CHP'li Belediye Başkanı Türk Düşmanını Savundu

CHP'li Belediye Başkanı Türk Düşmanını Savundu

CHPli Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türk katili Makarios heykelini yaptırmasından dolayı özür dileyeceği yerde utanmadan Rauf Denktaş üzerinden Makarios heykelini savundu.

CHPli Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 8 milyon TL'ye yaptırıldığı iddia edilen ve Türk katili Makarios'un yer aldığı heykellerin tahrip edilmesiyle ilgili bugün basın açıklaması yaptı.

Başkan İmamoğlu, eski artistlerden Berhan Şimşek'le beraber, zoraki getirildiği anlaşılan Belediye İşçileriyle yaptığı basın açıklamasında "Türk Ordusu Kıbrıs’a geldiğinde kurtaracak tek bir Türk bile bulamayacaktır” diyen Başpiskopos Makarios'un heykeline yapılan saldırıyı kınadığını söyledi.

Konuşmasında HDP ile kol kola girdiklerini unutarak bol bol milliyetçiliğe ve Kıbrıs Türklüğünün lideri Rauf Denktaş'a atıfta bulunan İmamoğlu, işletme mezunu olduğunu unutarak ülkücülere tarih dersi vermeye kalktı. 

2-026.jpg

BELEDİYE BAŞKANI İTİRAF ETTİ

Heykelin 1960'daki Londra Anlaşmasındaki fotoğraftan esinlenildiğini söyleyen İmamoğlu, Eli kanlı katil Makarios'un olduğu gerçek fotoda Denktaş olmadığını ve kendilerinin eklediğini itiraf eden İmamoğlu, tarihi olayı sanat adı altında çarpıttıklarını böylece açıklamak zorunda kaldı. 

Makarios'u savunamayacağını anlayan İmamoğlu, bu kez MHP'den beni aradılar, üzgün olduklarını ilettiler yalanını ortaya attı. Son derece saygısız ve ciddiyetsiz konuşma yaptığı gözlenen Ekrem İmamoğlu'na CHP lideri Kılıçtaroğlu'nun da arayarak tepki gösterdiği iddia edildi. 

GAZETECİYİ DÖVDÜRMÜŞ

Heykelle ilgili vatandaştan çok büyük tepki almasına rağmen bu konuda kimseyle görüşmeyi kabul etmeyen Başkan İmamoğlu'nun kendisini sosyal medyadan eleştiren gazeteciyi de dövdürdüğü iddia edildi. 

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yapan gazeteci Kadir Usta kendisinin Belediye Başkanının dövdürüldüğünü iddia etti.
 
Dövülen gazeteci Kadir Usta, paylaşımında, “Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü’ne Türk askerinin katili Makarios’un heykelini dikmesinin hainlik olduğu açıktır. Ama bu hainlik kendisini eleştirenlerin kanını akıtacak kadar ileri gitmiş. Tarafıma biraz önce yapılan saldırı önemli değil kanla fikirleri değiştiremezsiniz. Beylikdüzü’nde artık iktidarını korumak için kan döker hale geldiyse elbette yargı hesabını soracaktır” ifadesini kullandı.

1-025.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.