Balıkesir Ülkü Ocakları'ndan 10 Kasım Mesajı

Balıkesir Ülkü Ocakları'ndan 10 Kasım Mesajı

Balıkesir Ülkü Ocakları İl Başkanlığı 10 Kasım Mesajı yayınladı.

Başkan Kürşat Can Ateş Açıklaması Şöyle:

Türk Milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde verdiği milli mücadele ile bağımsızlığını, milli birlik ve beraberliğini güçlendirme, devletini sonsuza kadar yaşatma azim ve kararlılığını tüm dünyaya sergilemiştir. Mustafa Kemal Atatürk, bugün dünyanın önünde saygıyla eğildiği müstesna bir isimdir. Onun eşsiz askeri dehası ve milletine yol gösteren engin fikirleri hâlâ tazeliğini korumaktadır.
 
Atatürk'ün, Türk Milletine hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyini yakalamak ve demokrasi, barış ve özgürlük içerisinde yaşayan güçlü ve milli bir devlet olma yolunda milletimiz büyük mesafeler kat etmiştir. Ancak, bugün küreselleşmenin ve yenidünya düzeninde ülkelerarası ilişkilerin mahiyet değiştirmesinin de etkisi ile ülkemiz kritik bir dönemi yaşamaktadır

 Bu noktada, Türk tarihine altın harflerle ismini yazdıran büyük devlet adamlarımızdan ve komutanlarımızdan birisi olan Mustafa Kemal Atatürk, azim ve kararlılık içinde, en imkânsız zamanlarda bile nelerin yapılabileceğini tüm dünyaya en iyi bir şekilde ispatlamış büyük bir devlet adamıdır. Günümüz iktidar sahipleri, Türk milletinin birliği ve beraberliği için, Mustafa Kemal Atatürk’ün göstermiş olduğu bu onurlu ve milli duruşu kendilerine örnek almalıdır.
 
Türk gençliği; Atatürk’ün gençliğe hitabesinde bize işaret ettiği “gaflet ve dalâlet ve hatta hıyanet içinde bulunan” iktidar sahipleri karşısında daima uyanıktır; milli menfaatlerini, düşmanlarına ve bu iktidar sahiplerine rağmen her şartta savunmaya hazırdır.
 
Bu gibi anlamlı günler, milli birlik ve beraberliğimizin hatırlanması bakımından özel bir önem taşımaktadır. Atamızı ebediyete uğurladığımız bu günde Yüce Önderimizin şu sözünü hatırlayalım: ‘Vatan mevzu bahis ise gerisi teferruattır.’
 
Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve bu cennet vatanın bağımsızlığı için canlarını veren eden silah arkadaşlarını bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyor, manevi huzurunda saygıyla eğiliyoruz.

 

Kürşat Can Ateş

Balıkesir Ülkü Ocakları Başkanı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren ve imla kuralları ile
yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.